Tekeekö yrityksesi nämä 3 yleistä markkinointivirhettä?

Suomalaiset palveluyritykset ja varsinkaan perinteisiä cateringpalveluita myyvät pitopalveluyritykset eivät oikein vieläkään hallitse digitaalisen ajan markkinointia. Tässä kirjoituksessa käsittelemme lyhyesti alan ongelmia.

Kalliit luettelomediat

Luettelomediat, kuten Fonecta yms. ovat edelleen hyvin elinvoimaisia palveluntarjoajia Suomessa, vaikka niiden palvelut eivät oikein missään mielessä räätälöidy erilaisille toimialoille tehokkaasti.

Luettelomediat tarjoavat listauksen palvelussaan vastineena kohtuulisen kovasta vuosimaksusta. Yritys ei voi oikein mitenkään mitata luettelon tehokkuutta, ja yleinen ajatusmaailma on, että mennään, kun kaikki muutkin ovat siellä.

Useimmiten hyöty on kuitenkin pieni suhteessa hintaan.

Huono hakukonenäkyvyys

Hakukoneet ovat se väline, jolla ihmiset etsivät palveluntarjoajia ja tässäkin suhteessa yrityksillä on edelleen parantamisen varaa.

Ihmiset haluavat löytää paikkakuntansa palveluntarjoajat nopeasti, helposti ja mielellään tutkia useampia yrityksiä samaan aikaan. Luettelomedioiden teho hakukonemielessäkin on edelleen heikentymässä.

Onko näkyminen kilpailijoiden kanssa samassa paikassa sitten riski?

Lyhyt vastaus on, että EI.

Olet varmasti huomannut, että tietyntyyppiset kauppakeskukset ja kauppakadut vetävät puoleensa samankaltaisia yrityksiä. Vaateliikkeet haluavat toisten vaateliiikkeiden viereen ja ravintolat haluavat toisten ravintoloiden viereen. Samaa ilmiötä tapahtuu Internetissä.

Yhtenäisyys ja useampi toimija samalla kauppapaikalla houkuttelee asiakkaita kattavammalla tarjonnallaan ja kolmas osapuoli pystyy luomaan kaikkiin mukana oleviin yrityksiin enemmän luottamusta. Tästä syystä ne yritykset, jotka pysyttelevät vain omilla kotisivuillaan, alkavat vaikuttaa epäilyttäviltä.

Palvelumme on kohdennettu vain pitopalveluihin ja catering -alalle, jotta voimme rakentaa mahdollisimman tehokkaan markkinapaikan ja luottamuksen pitopalveluyritysten ja asiakkaiden välille. Lisäksi pystymme erottumaan paremmin hakukoneissa, jolloin kauppapaikalle on helppo löytää.

Paikkakuntakohtaisuutemme palveluiden esittelyssä edesauttaa palveluiden käyttöä, sillä se poistaa kaupungissa olevien yritysten epämääräisyyttä ja luo ylipäätään selkeyttä siihen, miten alan yritykset paikkakunnalla toimivat.

Avoin tiedottaminen tuotteista ja tarjonnasta

Yritykset eivät vieläkään osaa kertoa tarjonnastaan tarpeeksi selkeästi. Yritysten täytyy ymmärtää, mitä asiakkaat haluavat tietää ennen kuin he edes vaivautuvat ottamaan yritykseen yhteyttä.

Asiakkaat haluavat tietää pitopalvelusi menut, hinnat, astiastojen sisältymisen, koristelut ja kaikki muut lisäpalvelut, joita yrityksesi tarjoaa.

Tässäkin suhteessa palvelumme on edesauttaa yrityksesi markkinointia. Asiakkaiden on  helppo jättää tarjouspyyntö yhtenäisellä lomakkeella useammalle eri palveluntarjoajalle yhtä aikaa, jolloin heidän ei tarvitse tietää kaikkea etukäteen ennen yhteydenottoa.

Pitopalvelu pystyy myös arvioimaan palvelussa jätettyjä pyyntöjä helpossa, yhtenäisessä formaatissa, jolloin vastaaminenkin tapahtuu nopeammin niille asiakkaille, joita yritys uskoo voivansa palvella hyvin.

Pitopalvelua.com palveluun liittyminen

Listaamme palvelussamme paikkakuntien pitopalveluita ylläpidon toimesta itsenäisesti. Jos kuitenkin juuri sinun palvelusi puuttuu palvelusta, lisää yrityksesi listaukseemme tästä. Jos haluat muuttaa listauksessa olevia tietoja, lähetä viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu@pitopalvelua.com.

Edellinen:

Seuraava: